Gamle nyhedsbreve

 

Opdateret 11-08-2004

 

 Der er sket meget på godt og ondt siden sidste opdatering af hjemmesiden. Under tirsdag  den 6. juli står svaret på seneste scanning.

Line er blevet 9 år den 15. maj og vi havde bedsteforældrene til fødselsdag på selve dagen og  de var 9 piger her dagen efter. Vi og Line havde nogle dejlige dage.
Weekenden efter var Mogens med hans fætter og bror på fisketur til Kimmerslevsø, vi fik ikke fisk til aften den aften, men de havde hygget sig og genopfrisket gamle dage.
Søndag var pigerne og jeg til B-boys koncert ude ved Ravnsborghallen og det var gratis. B-boys er lige sagen især for Line, Cecilie syntes lyden var for høj.

Søndag den  30. maj var vi på besøg hos min bror, de var lige kommet hjem fra en dejlig ferie i Mexico, Cancun , så vi så billeder og kom i drømmeland af at se hvide sandstrande med hængekøjer mellem palmerne. Mandag 2. pinsedag havde vi nogle venner på besøg til noget grill.

Grundlovsdag var vi igen i mødregruppe. Ungerne hyggede sig med at ride rundt på Simone´s  pony Felix.

Søndag den 13. juni var vi i Lellingeskoven med Line ´s klasse. Mogens kørte hjem igen med det samme han kunne ikke hænge sammen. Vi andre hyggede os i skoven. Vi lavede skibe af gamle aviser og søsatte dem i åen. Vi havde mad og kaffe med og havde nogle herlige timer derude.

Tirsdag den 15. juni var Mogens i Køge for at få taget blodprøver. Jeg havde fri dagen efter om onsdagen for at køre Mogens på riget, han havde en blodprocent på 5 og havde akut brug for blod, han fik også blod om torsdagen.

Fra fredag til lørdag havde vi en legekammerat sovende her. Lørdag morgen insisterede 3 tøser på at cykle til bageren efter morgenbrød i øsende regnvejr, det fik de så lov til. Nej, hvor var de våde da de kom hjem sommerregn anno 2004.

Søndag den 20. juni kørte vi en tur til Christiansborg og så kronprinseparret bryllupsgaver. Mogens så kun de største af gaverne for da vi var kommet op af trapperne kunne han ikke stå og gå mere, så han sad på en stol alt imens vi 3 tøser så på alt hvad man kan tænke sig lige fra tegninger og grydelapper til møbler og hestesadler, ure, glas og fade, samt en halv kasse øl fra nogle soldaterkammerater fra Fyn.
Fra Christiansborg kørte vi til Amalienborg, hvor vi så Mary´s brudekjole syet af stof fra www.silkehuset.dk på Spanager. Mogens blev i bilen mens pigerne udlevede deres prinsessedrømme og jeg tog en masse billeder. ( jeg kunne lige så godt gøre god brug af den fototilladelse jeg havde købt for kr. 20,- 

21, 22 og 25. juni var Mogens på arbejde. Cecilie gik til sommersvømning og fredag kørte Line med farfar på ferie. Fredag var de på Dansk jernbanemuseum i Odense, lørdag i Jesperhus blomsterpark, søndag på Hjerlhede, mandag i Legoland og tirsdag på Egeskov slot og her hjemme tirsdag aften.
Det var noget af en mundfuld. Cecilie var hos en legekammerat hele lørdagen og med mormor og morfar på Brentved dyreskue søndag og igen til svømning mandag.

Onsdag den 30. juni var Cecilie med SFO´en på Nekselø og Line var i Sommerland Sjælland.
Torsdag og fredag var Line til malerdage , hvor de bla. tegnede og malede skibe på Køge havn.
 Fredag aften var vi til fødselsdag hos Mogens´ mor. Mogens var temmelig dårlig den aften.

 Lørdag fik vi pigerne passet hos farfar, mens vi var hos nogle venner i Køge. Søndag hentede vi pigerne hos farfar.

Mandag den 5. juli var Line og Cecilie med deres moster på arbejde. Det havde været alletiders , med børn i alle aldre børnehave/fritidsklub.

Tirsdag den 6. juli var Line i klubben og Cecilie i SFO´en. Nina og jeg tog på Rigshospitalet for at få svar på min scanning fra 29. juni.
Det værste man kan få af vide er nok at man har kræft, det rammer aldrig en selv det er kun naboen, desværre er vi alle naboer.
Hurtig finder man ud af at behandlingsmulighederne her i landet trods alt er gode. Man lærer at leve med kræften og modstå bivirkningerne.
Det kan ikke undgås at man hører om tilfælde, hvor lægerne ikke har mere at tilbyde og lader vedkommende stå tilbage med en dødelig sygdom, men det sker jo aldrig for en selv. Desværre var dette, der skete denne tirsdag, lægerne på riget har nu ikke mere at tilbyde, så nu er det op til mig selv, at finde alternative helbredelsesmuligheder.

Onsdag var begge pigerne til sommerridning, mens Mogens og jeg besøgte Mogens´ arbejdsplads i Korsør.

Torsdag legede pigerne med deres kusiner og byttede Diddl ting poser og brevpapir.

Søndag den 11.juli holdt min søster 40 års fødselsdag fra om eftermiddagen, Mogens kørte hjem da vi spiste aftensmad, da kunne han ikke mere.

Mandag var jeg og pigerne en tur i Roskilde, hvor vi bla. købte Diddl ting igen igen.

Onsdag var pigerne på tur med deres moster + mormor og morfar til Møn.

Torsdag og fredag den 15.- 16. juli var min søster med mig og pigerne i Kbh. mens Mogens fik blod på Rigshospitalet. Han havde en blodprocent på 4,6,så han fik en liter blod begge dage. Vi fire tøser fik torsdag set både Trinitatis kirken og Vor frue kirke. Vi var også på bolsjefabrik i Nørregade og på Jensen´s bøfhus. Fredag var vi i rundetårn og igen på Jensen´s bøfhus. Denne gang efterlod jeg de andre i Kbh. mens jeg hentede Mogens og kørte ham hjem. Helle og pigerne tog tog og bus hjem til Helle, hvor jeg hentede dem ud ad aftenen. De havde haft en god tur.

Mandag den 19. juli skulle vi have været kørt på ferie, vi havde planlagt en overnatning på Fyn inden turen gik til Jylland med overnatning på Hotel Legoland og videre til søndre Jylland, men det er gået anderledes. Vi fik mine forældre til at køre i Legoland med pigerne. I skrivende stund forlyder det, at pigerne trods manglende forældre på ferien nyder det i Legoland.

Ikke nok med at kræften er vokset og der er tilkommet mere,  Mogens kaster nu også blod op og har stadig ingen appetit, han drikker lidt, men det kommer tit op igen. Han får nu også piller mod mavesår. Mogens har fået tid på riget onsdag og jeg tager med ham. Han har helt sikkert lav blodprocent igen.

 

Som den opmærksomme og flittige besøgende af denne hjemmeside har bemærket er det ved at være en evighed siden  at vi har opdateret, det vil vi rode bod på nu selv om det bestemt ikke har været nemt denne gang.

Mandag d. 19 april fik jeg foretaget en kontrollerende  CT-scanning for at se om kemo behandlingen med oxaliplain og gemcitasin havde haft den ønskede effekt. Da jeg formidelig er den første og eneste testikel cancer patient som har fået denne behandling i Danmark var lægerne og jeg meget spændt på resultatet, men havde dog et lille håb, da et forsøg i Tyskland med denne behandlings form havde vidst gode resultater.
Desværre viste CT-scanningen at behandlingen ikke havde haft den ønskede effekt tvært imod så var der sket en forøgelse i den ene knude som jeg har i venstre lunge så den nu måler 2,2 x 1,7 cm. Der udover var der tilkommet yderligere 3 små knuder under 5mm heraf 2 i venstre lunge og en i højre lunge.

Da behandlingen med oxaliplain og gemcitasin ikke havde virket end sige holdt min cancer i stampe blev behandlingen stoppet. Så hvad nu tænkte jeg, det som jeg er mest bange for er at jeg en dag får af vide at lægerne ikke har mere at tilbyde mig.
Men der må jeg give ”Riget” og lægerne på onkologiske afd. stor ros, for de har virkelig gjort meget og gør forsat meget de har imod sætning til hvad man høre i pressen, et stort international samarbejde, hvor de udveksler erfaringer med nye og kendte behandlingers former.

Også denne gang havde lægerne endnu et middel ”Glivec” som de mener er et forsøg vær og det mener jeg helt klart også dels fordi alternativet ikke er særligt rart at tænke på og så fordi at denne gang er det et medikament  som jeg i Februar måned selv havde forslået efter at have set en udsendelse hvor  Glivec havde haft en god virkning på tarmkræft. 

Nu kan man ikke sammenligne de forskellige kræft typer og behandling af dem. Da der er forskel på hvordan den enkelte kræftform udvikler og spreder sig på.
Men da der er nogle fælles træk i hvordan kræftcellerne hos en testikelkræftpatient af non-seminom typen. og visse former for tarmkræft kaldet ”Gist” udvikler sig er der et lille håb for at Glivec også skulle kunne virke på min form for Testikelkræft.

Nu når jeg er inde på det så vil jeg lige gøre en ting klar som kan være lidt svært at forstå for uvedkommende. Så er det testikelkræft jeg har selv om det sidder i bughulen og lungerne. Det er fordi det startede som testikelkræft i 1989 og senere har det så spredt sig til andre organer. 

Behandlingen med Glivec forgår i pille form med én pille dagligt af 400mg som jeg skal tage hver dag så længe at der er et positiv forløb dvs. at kræften enten holdes i ro eller bliver reduceret. 

Nu vil jeg overlade spalte pladsen til Nina. 

Skrevet af Nina Larsen
Tiden går og vi har ikke været så flittige til at få opdateret, det må vi se at få gjort noget ved.

Jeg var sygemeldt det meste af marts måned. Når vi får et dårligt svar på Rigshospitalet plejer jeg at få overskud og energi forærende fra den blå luft, men i marts havde jeg intet overskud hverken til familie eller arbejde, så jeg måtte erkende, der var brug for en sygemelding.

Der var også stadig håndværkere, byggerod og ikke mindst støv i huset.

Bedst som vi troede de var færdige med at støve kom maleren og pudsede væggene i badeværelset op og der var igen støv over alt for der var stadig ingen døre mellem badeværelse og køkken. 

Langfredag holdt vi påskefrokost for Mogens´ bror fra Bornholm og påskedag havde vi besøg af mine søskende og mine forældre. Begge dage kom påskeharen forbi.002.jpg (136832 byte)

 Line og Cecilie sammen 
med deres Bornholmske 
fætter og kusine.


Den 18. april var vi en tur i zoo sammen med min søster. Vi var der i næsten 6 timer og oplevede en masse. Line og Cecilie fik bla. en ridetur efter at have stået i kø i laaaaaaang tid. Der er rigtig mange dyrebørn derinde for øjeblikket. Det var en rigtig dejlig dag for os alle.

 

001.jpg (115730 byte) 006.jpg (180883 byte) 007.jpg (125704 byte)

Lørdag den 24. april holdt vi mødregruppe her. Vi hygger os når vi er sammen.

Vi mødes stadig en gang om måneden og vores unger bliver 9 år her i maj. Denne aften lavede pigerne lidt underholdning for os og lokkede Gitte til at lave en ballonhund efter Line havde vist hende hvordan.008.jpg (108677 byte)

 Den 26.april
holdt jeg en feriedag for at tage med Mogens på riget for at få svar på den scanning der blev taget den 19. april. Fra riget kørte vi en tur på Fisketorvet, hvor vi spiste frokost. 

Lørdag den 1. maj var vi hos Claus og Annette og grille. Mogens havde udbenet en dyrekølle, Som vi havde krydret med persille og hvidløg og marineret med bla. southern comfort. Den tog vi med og lagde på grillen hvortil vi spiste flødekartofler og en lækker salat. 
Og is til dessert. Ungerne legede og fik savet brænde. 

Søndag den 2. maj havde vi Helle og Poul til brunch kl. 11. Der var rigtig hyggeligt, vi sad på terrassen  og spise pandekager, æg, bacon, melon mm.

Pigerne cyklede med dem hjem, Mogens gik ind og sov og jeg fik renset alle fliserne rundt om huset for ukrudt og fejet det hele sammen. Mogens kom ud og slappede af sammen med mig 3  timer senere. 

Mandag den 3.maj var Mogens i Køge for at få taget blodprøver og derefter et smut i Korsør med kage til kollegaerne. 

Tirsdag den 4. maj havde jeg igen en fridag for at tage med Mogens på Rigshospitalet. Line skulle med klassen i biffen i København, så Mogens kørte hende ned til bussen og jeg fugte Cecilie i skole.
Vi skulle først være på riget over middag, så vi var en tur i Køge om formiddagen. På riget fik Mogens udleveret sine nye kemopiller efter lægesamtalen.

Pigerne blev passet hos mine forældre den aften og nat, så Mogens og jeg hyggede os med engelske bøffer og en god rødvin. 

Mange spørger til hvordan jeg har det og hvordan det er, gang på gang, at få af vide at Mogens er syg og kræften er vokset og at hans nuværende kemo ikke hjælper mere. Jeg reager ikke ens hver gang, men hvorfor sætte sig ned og være trist, når vi har så mange gode dage?.  Heldigvis har vi jo ikke vidst hvad der har ventet os. Tænk hvis vi i 1999 havde vidst hvor mange behandling og operationer der ventede Mogens, så havde vi nok ikke klaret alt det, som vi nu har været igennem. 

Det værste er de dage, hvor Mogens har smerter og er fuldstændig forpint og har brugt dagens ration af smertestillende produkter. Jeg er så magtesløs og kan ikke hjælpe og ved ikke hvor længe Mogens skal have alle de smerter, det er nok det værste, så kan kræften ha´ spredt sig nok så meget, men se Mogens vride sig i smerte, er det værste for mig. 

I stedet glæder vi os over de dage som går godt og glæder os over vi har hinanden og vores dejlige piger. Det nytter jo ikke noget at sætte sig ned og vente på noget skal gå galt.
Vi mennesker skal alle dø på et tidspunkt, derfor lever vi alligevel hver dag, indtil den sidste, det gør kræftpatienter og deres pårørende også.

    

 

  

Smerten er vendt tilbage både den fysiske og psykiske  I midten af januar var jeg igen begyndt at få smerter i mine hofter,  hvilket før har været en indikation for at der sket en forøgelse i mine kræft knuder. 
Desværre endnu engang havde min krops signaler talt sandt, hvilket jeg endeligt fik bekræftet ved en CT-scaning mandag d.09.02.2004. Den efter følgende mandag 16.02.2004 var Nina og jeg så på "riget" for at få resultatet fra scanningen. Jeg var ikke overrasket da lægen sagde at Kemo kuren med Temodal ikke længere virkede og at der var sket en forøgelse i samtlige knuder.
Jeg var meget spændt på hvad han efterfølgende ville sige for i sommers fik jeg mere eller mindre af vide at det var sidste udkald hvad behandlings muligheder angik.
Til alt held er der lige blevet frigivet resultater fra et tysk forsøg med en kombinations kemokur rettet mod patienter med testikel kræft som har fået tilbagefald. Kemokuren består af to stoffer oxaliplain og gemcitasin. Lægerne på "riget" kunne jo selvfølgelige ikke love mig at jeg vil blive rask, men resultatet fra de tyske forsøg så lovende ud. De kunne heller ikke oplyse mig så meget om bivirkningerne ved behandlingen, da de slet ikke havde nogle erfaring med behandlingen og lægerne på "riget" ville godt have en uges tid til at undersøge behandlingen og gennemgå min journal endnu engang før de endelig ville sætte mig i gang med behandlingen. Det passede mig sådan set meget godt for vi skulle til Lalandia om tirsdagen.

Mandag d.23.02.2004 var jeg så igen på riget, hvor jeg fik flere oplysninger om behandlingen. Alt i alt syntes jeg at det lød fornuftigt når det nu ikke kunne være anderledes og  min kræftsygdom igen var kommet ud af kontrol. Så jeg sagde ok lad os se at komme i gang. 
Inden man kan starte op på en ny behandling skal man først lige have tjekket forskellige ting så som ens hjerte og nyre funktion. Derfor skulle jeg have fortaget et EKG (hjerte kar diagram)  og en nyreundersøgelse. Grundet vendte tid på nyreundersøgelsen kunne jeg først få taget de prøver fredag d. 27.02.2004.
Mandag d.01.03.2004 kunne jeg så endelig starte op med den nye behandling. Det er en behandling som gives ambulant og tager ca. 5 timer, derefter skal der gå 14 dage før man får endnu en serie. 
Nina´s forældre kørte for mig, da ingen helt er klar over bivirkningerne af behandlingen. Jeg var på riget i 7 timer incl. ventetid.
Mens jeg var i behandling, havde en sygeplejerske ringet hjem til Nina og bedt om hue, halstørklæde og vanter til mig, da jeg efter denne kemokur ikke kan tåle kulde , ikke fordi man bliver syg men man får fornemmelsen af at man ikke kan få luft. 
Man kan heller ikke drikke noget koldt uden at det gør ondt i halsen, finger og tæer er også følsom over for kulde så man skal undgå at røre kolde ting.
Så I kan godt se hvor store chancer jeg har for at nyde en kold øl. (heldigvis drikkes rødvin ved ca. 18°).

Mandag d.16.02.2004 var også dagen hvor vi gik i gang med en total renovering af vores badeværelse dvs. vi har overladt det til håndværkere for vi skulle have banket hele gulvet op og flytte rundt på afløb og faldstammen skulle  flyttes. Så da vi  kom hjem fra riget hvor vi jo naturligvis var lidt nedtrykte over resultatet fra min CT- scanning., blev vi mødt af støv, støv og atter støv. Så i stedet for at sunde os lidt måtte vi tage fat i støv kluden, inden vi hentede pigerne hjem. 

Tirsdag forlod vi byggerod og støv for at nyde et par dage i Lalandia som du kan læse mere om under ferie\lanlandia 

Skrevet af Nina Larsen
Så må det være på tide at få opdateret siden igen.
Vi har igen i år haft lang juleferie med sidste arbejdsdag 19. dec. Og først på arbejde igen mandag den 5. januar 2004
Lørdag den 20. dec. Var  Mogens i København med 9 andre og se Ringenes herre og spise på en rigtig lille hyggelig tjekkisk restaurant med god mad og billig øl.
Søndag fik jeg besøg af et dagplejebarn jeg sendte i børnehave i sommers, det er dejligt, når de stadig har lyst til at holde kontakt. Han havde malet et krus til mig i julegave.
Senere kørte vi et tur til Næstved centeret, der var rigtig mange mennesker, så det droppede vi. Mogens skulle lige en tur i bil tema, der ville pigerne ikke med ind, så vi gik i Toys R Us i stedet for Og tænk engang der mødte vi Anna, som pigerne havde leget med, ved poolen, på Mallorca. 

Mandag d. 22 var vi til morgenkaffe i anledning af nogle venners kobberbryllup faktisk et forældrepar fra Line´s mødregruppe. Det var godt nok koldt at stå der og synge kl. 7 om morgenen, så det var dejligt, da vi blev inviteret ind til kaffe og morgenbrød.
Derfra kørte vi over og afleverede pigerne hos deres farfar og Mogens og jeg kørte til Rigshospitalet. Mogens fik taget blodprøver og talt med en læge og fik udleveret hans kemopiller som skulle tages i jule ugen. Selv om han var i behandling i juleugen var der ingen bivirkninger i form af kvalme og træthed.
Fra riget kørte vi et tur på fisketorvet. Vi spiste frokost på en græsk/tyrkisk restaurant. Der var mange mennesker på fisketorvet, så vi holdt i kø for at komme ned fra taget. Hen på eftermiddagen hentede vi pigerne i Viby. 

Den 23. var Cecilie på besøg hos en legekammerat og vi stegte and til juleaften.
Den 24. dec. Var hele familien i Bjæverskov kirke kl. 14. Så kørte vi hjem efter anden inden vi satte kursen mod Værløse indtil min bror og hans familie.
Min søster og mine forældre kom også. Da vi havde spist and, ribbenssteg med en masse god tilbehør gik vi om juletræ og pakkede gaver op.
Ris a la manden spiste vi, denne jul, efter vi havde fået gaver.
Der kom også en mand fra ambassaden juleaften, hans kone og 3 børn var hjemme i Mexico, så for han ikke skulle være alene havde Acela inviteret ham hjem.
Det gav stof til efter tanke, dels da han fortalte hvordan de holder jul i hans hjemland med at gå fra hjem til hjem ved midnatstid som Maria gjorde det og dels fordi Mogens og jeg altid har holdt jul sammen trods arbejde i søværnet på sejlende enheder og arbejde i sundhedsvæsnet.
Vi havde en dejlig aften og det var nat inden vi kørte hjem. 

Juledag var vi til julefrokost i mine forældres nye hjem, de flyttede ind i starten af december.
2. juledag var der en legekammerat på besøg og om aftenen kom pigernes farmor og farfar på besøg. 

Lørdag den 27. dec. Fik vi pigerne passet hos deres mormor og morfar mens vi var til alle tiders kobberbryllupsfest. Vi fik lækker mad, drukket, sunget og danset en masse, inden vi tog en taxi hjem.

Mandag d. 29. dec. Var vi igen på fisketorvet denne gang med pigerne. De har fået udviklet deres Qvindegén for de eeelsker shoppingture især når vi kører til et storcenter.

Vi havde ellers inviteret gæster til nytårsaften, men grundet deres to børn ville de helst være hjemme hos dem selv. Vi leverede maden som de så lavede om til et festmåltid. Varmrøget lakse stykker med spinat/krydderost indbagt i butterdej og peberrodcreme til.Til hovedret fik vi dyreryg uhm, det var lækkert. 
Den hjemmelavede is nåede vi aldrig at få spist.

Cecilie og hendes grandfætter, Mogens og hans fætter var ude og fyre raketter af, vi andre 4 blev inde i varmen og nød de flotte farver derfra. Vi blev og overnattede og kørte hjem næste formiddag. 

Fredag den 2. januar havde vi besøg af to kusine til Line og Cecilie de overnattede til lørdag.

Lørdag den 3. januar 2004 var vi inviteret over til Mogens´ forældre. Mogens´ far havde købt højt belagt smørrebrød og der var masser af mad til os alle 8 voksne og 9 børn.

Pigerne nød at lege med deres kusiner.

krevet af Mogens Larsen
I de sidste 2 måneder har jeg følt mig fuldstændig rask jeg arbejder næsten på fuld tid på nær den uge hvor jeg tager min kemo behandling, som jeg jo tager i pille form.
Mandag d.19.01.04 skal jeg have endnu en uge med temodal pillerne og derefter en ny CT-scaning for at se om jeg er lige så rask som jeg selv føler mig.
 

 

Mandag d. 24.11.03 skulle jeg på "riget" for at få svar på min CT-scanning som jeg fik fortaget d.19.11.03. Dagen begyndte godt med en stille og rolig morgen sammen med familien, hvor vi havde god tid og børnene var glade. Efter at have afleveret børene i skolen og en vel tillavede kop kaffe samt lidt morgen tv. satte jeg kursen mod København.
Men ak og ve der var en eller anden som havde valgt at placere sin skod bil af en Mercedes i overhandlings banen på motorvejen. 
Det var lidt mere end mandagsmorgen mylder kunne klare så det resulteret i en 30 min. lang kø. Men ikke nok med det, for kun et par km længere fremme var der vejarbejde så en ny kø på ca. 20. min. ventede forud. 
Surt tænkte jeg men det skulle i hvervfald ikke spolere mit gode humør for jeg var jo på vej til "riget" for at høre godt nyt omkring min seneste CT-scanning, det var jeg helt overbevist om.
Nå men en time forsinket kom jeg da ind på "riget" og min formodning var rigtig for da jeg kom ind til lægen sagde han at han ikke ville spørge mig om hvordan det gik for det kunne han se ud fra min CT-scanning som viste en yderligere reduktion i mine kræft knuder og nogle af dem var helt forsvundet.
Hvad jeg umiddelbart selv kunne se ud fra svaret er der nu kun to mål angivet knuder tilbage hvor den største har en diameter på ca. 9. mm mod før ca.1,4 cm..
Kanon tænkte jeg men nu skulle lægen jo ikke side der og være alt for kæp høj så jeg måtte gå til bekendelse og fortælle ham at jeg for nyligt var begyndt at få nogle smerter i det ene knæ og mine under arme var blå og gule. Han blev lidt stille så jeg skyndte mig at fortælle at det nok skyldes at jeg var begyndt at spille volleyball igen efter næsten 6 års pause.
Lidt gas skal lægerne og sygeplejerskerne have for det er jo ikke altid lige sjovt at arbejde på en kræftafdeling.

Første søndag i advent er start skuddet til jul i vores lille hjem. Vi vil lave lidt konfekt , pynte op til jul og så skulle det også gerne blive til en tur rundt på kirkegårdene hvor vores bedsteforældre ligger for at give dem en jule "pude" og sende dem en tanke.
Måske vil jeg også få sat lidt jule lir på denne side.

 
Skrevet af Nina
Cecilie havde fødselsdag d.16.11.03 så fredag d.14.11.03. var pigerne fra hendes klasse til fødselsdagsfest. Jeg havde taget fri hele dagen, så jeg nåede at besøge tandlægen, dække bord og  pynte lagkage. Mogens havde taget en halv fri  dag, så han kunne være med til at hente pigerne  fra skolen, 11 tøser i alt.
Først blev der leget flaskehalsen peger på. Den flasken pegede på skulle så give sin fødselsdagsgave til Cecilie.
Da de havde leget lidt fik de serveret lagkage, chokoladekiks og sodavand. Så legede vi stopdans inden vi gik i gang med skattejagten.
Mogens fortalte om dengang han sejlede på de 7 have og han viste dem sin sørøverrevolver, der var en skat i huset, men for at få fat i den måtte de bevise at de også var rigtige sørøvere. Først skulle de tegne en sørøver, det blev nogle rigtig flotte tegninger. Dernæst skulle de lave et sværd ud af en ballon, så satte vi dem til af tage flyverdragter på for de skulle ud i haven og finde pengesedler (blade) og så ind igen. Skatten, som var slikposer lå i vaskemaskinen.
Mens de spiste slik lavede Mogens og jeg ballondyr til alle tøserne.
DET VAR EN RIGTIG GOD FØDSELSDAGSFEST  SKREVET AF CECILIE
 
Lørdag var vi i Viby og aflevere børnene, Mogens og jeg skulle til 40 års fødselsdag og kom hjem om natten, så Cecilie vågnede op hos farfar på sin 6 års fødselsdag til lyden af Line og farfar der sang fødselsdagssang.
De kom hjem igen ved 11 tiden. Bedsteforældrene kom til eftermiddagskaffe kl. 15 og fik også aftensmaden her.

 Endelig er det begyndt at se lidt lyst ud for mig. I løbet af den sidste måneds tid har jeg haft det rigtig godt. Min fysik er blevet meget bedre og jeg er begyndt at tage på i vægt. (jeg ved godt at der er mange af jer læsere som ikke synes at vægtforøgelse er positivt, men for mig er det. Det er nemlig et tegn på at det går i den rigtige retning.)
Jeg er også sluppet af med mine smerter og er af samme årsag stoppet med Oxicontin og Oxinorm som jeg ellers har taget igennem 1-2 måneder og til sidst i, for mig, store dossier. Så alt i alt var der mange tegn fra min krop på at det gik godt med min kemo behandling som jo består af Temodal piller. Jeg tager 3*100mmGr. i 5 dage for så at holde en pause på 3 uger. I de 3 mellem lignende uger  af behandlingen har jeg været på arbejdet.

Mandag d 27.10.03 var jeg på "Riget" for at starte op på 3. serie med Temodal. Ved lægesamtalen fik jeg så den glædelige nyhed at man kunne se en kraftig reduktion på de knuder der var i min venstre lunge. De små knuder var nu svundet ind til en ganske tynd streg som knapt var målbart og de store knuder som før var ca. 3.4 * 1,7 cm var nu svundet ind til mm størrelse.
Det bedste af det hele er at de røntgen billeder blev taget 29.09.03 altså efter kun én behandling med Temodal og for ikke at glemme vores tur til Mallorca som var godt både for krop og sjæl for os alle fire. Mallorca turen kan du læse mere om under punktet  Ferie.

Det er lidt sjovt at Temodal som er et middel mod Hjerne Cancer også har den gode effekt på Testikel Cancer. Kan det skyldes at der er en direkte forbindelse mellem en mands hjerne og hans testikler?. Tjaaa visse spydige personer i min omgangs kreds er ikke det mindste i tvivl.

Den 19. nov. skal jeg have fortaget en CT-scanning som jo gerne skulle bekræfte at det går i den rigtige retning. Jeg tror fuldt og fast på at jeg i år kan nå det mål som glippede sidste år for mig. Nemlig at blive rask inden jul.

Jeg ved at det er et stort mål at sætte sig, men jeg har også været oppe imod store kræfter.

Nyd livet  og forkæl dem du holder af.  

Mandag d. 01.09.03 startede jeg op på en pillekur med Temodal som er en kemo pille, der normal bruges i forbindelse med visse  hjerne kræfttyper. Lægerne på "Riget" har faxet min journal til USA hvor Larry Einhorn og Craig Nichols, som behandlede Lance Armstrong fik lejlighed til at se den igennem for at se om de kunne forslå en behandling. 
Desværre havde de ikke nogle forslag som jeg ikke allerede havde været igennem og som jeg nu er blevet resistent overfor.
  Som før omtalt på dette site har "Rigets" læger også haft kontakt med læger i Spanien som med held har brugt Temodal til at behandle testikelkræft patienter, hvor normal kemo behandling (Cisplatin, VP-16 og Bleomycin). ikke længere havde nogen virkning.
Jeg har ikke haft nogle bivirkning ved Temodal. De skal tages på tom mave så jeg må ikke spise 3 timer før og 2 timer efter så det bedste tidspunkt til at tage dem er om aftenen lige inden man skal i seng.
Temodalen har allerede hjulpet mig, forstået på den måde, at jeg ikke har nær så mange smerter som inden jeg gik i gang med behandlingen.

Efter at jeg var stoppet med den forrige behandling og indtil jeg startede op på Temodal fik jeg flere og flere smerter så jeg var nød til at tage oxycontin som er et depot smertestillende medicin og oxynorm som er til her og nu smerter begge præparater er morfin lignende stoffer  . 
Efter at jeg er startede med Temodal har jeg ikke længere brug for oxynorm jeg ved ikke om det er nødvendig med oxycontinen for den må man ikke bare stoppe med for så får man abstinenser, så jeg skal nedtrappes.
Da vi snart skal til Mallorca vil jeg ikke til at eksperimentere med min smerte tærskel, så jeg venter lidt med nedtrapningen. 

En hel anden og lang værre smerte som intet læge middel kan helbrede er den jeg oplever når jeg ser hvordan mit svigende heldbred påvirker mine børn. 
Line har haft en periode lige siden sommerferiens afslutning, hvor hun har været meget ked af det og utryg. 
Hun har totalt mistet det glade smil og gode humør som vi kender hende for.
Vi har haft en kamp hver morgen når hun skulle i skole og hun har grædt flere gange om dagen i skolen.
Det gør utroligt ondt at se  sit barn gå ned på den måde. Selvfølgelig er det ikke sikkert at det er på grund af min sygdom, men det gør det i hvert tilfælde det ikke lettere for hende.
Vi har været åbne over for hende og svaret på de spørgsmål hun er kommet med herunder død og om jeg bliver rask og hvad der skal ske hvis jeg dør.
Heldigvis er hun i skrivende stund ved at vende tilbage til den Line som vi alle kender og elsker så højt. Hun er også begyndt at spise lidt mere så det ser ud til at hun er ved at komme sig over en af hendes livs første nedture.

Lørdag d.23.08.03 var Cecilie og jeg på fisketur , noget Cecilie havde snakket om i lang tid, at vi skulle. Så da jeg ingen smerter havde takket være oxycontin pakkede vi fiske grejet og tog på  alle tiders fisketur. 
Godt nok varede selve fisketuren kun 45 min. men vi fangede 5 fisk, ganske godt klaret når man tænker på at jeg ikke har fisket i 18 år.
 De fisk vi fangede tog jeg op og viste til Cecilie og fortalte om deres gælder og finer m.m. Derefter var hun så med til at sætte dem ud igen.
Hun syntes godt nok at det var mærkeligt at vi skulle sætte dem ud i vandet igen når vi nu lige havde fangede dem, men som jeg fortalte hende så havde vi jo bevidst overfor fisken og os selv at vi havde "vundet" så nu kunne vi lige så godt slippe dem ud til deres venner igen.
Nina og Line kørte ud til en lille tee handel hvor man foruden tee også kan købe krydderi og brugskunst en rigtig hyggelig købmandshandel i et gammelt hus. www.mosehuset.dk

Lørdag 30.08.03 var Nina og jeg til alle tiders bryllup, det blev holdt på Slangerupgaard, www.slangerupgaard.dk  hvor vi havde lejet et værelse, så vi slap for at køre hjem lige efter festen. Det viste sig at være en rigtig god ide for jeg holdt ud til 03.00 og Nina til 05.00, men hun er jo også det yngre

Mandag d.08.09.03 begyndte jeg på arbejdet igen, jeg håber at jeg denne gang kan være i arbejde indtil jeg skal i gang med næste serie Temodal.

 

Fredag d 15.08.2003 fik jeg fortaget en hjertepumpefunktionsundersøgelse for at se om min hjertepumpefunktion havde taget skade af Adriamycin  behandlingen.
Mandag d.18.08.2003 skulle jeg har svar på hjertepumpefunktions undersøgelse og have sidste serie med  Adriamycin. Ved læge samtalen fik jeg den besked at  min hjertepumpefunktion havde taget en lille smule skade af behandlingen, den var dog ikke væsentlig nedsat. Efter vi havde snakket lidt om min hjertepumpefunktion blev vi enige om ikke at tage den sidste serie med Adriamycin. For det havde jo ikke haft den store effekt på mine kræftknuder og da min hjertepumpefunktion havde lidt skade ville bivirkningerne være for store i forhold til hvad jeg rent behandlings mæssigt vil få ud af det.

Jeg skal nu igennem endnu en CT-scanning og derefter i gang med en kemokur i pille form som man normal bruger mod hjernecancer, men nogle spanske læger har brugt denne pillekur på nogle testikelkræft patienter  som ikke længere havde gavn af normal kemoterapi (Cisplatin, VP-16 og Bleomycin.).

Lægerne på "Riget" vil også sende et uddrag af min journal til USA for at få en vurdering fra Larry Einhorn og Craig Nichols som behandlede Lance Armstrong.

Selv om jeg langt fra er rask og sygdomssituationen ser værre ud end den har gjort længe, har jeg stadigvæk tiltro til at jeg bliver rask. Okay det tager nok lidt længere tid end jeg havde regnet med og jeg må også være indstillet på at jeg vil få langt flere smerter nu hvor jeg ikke er i noget behandlingsforløb.
Jeg vil rejse mig og slå kræften ned, jeg nægter at giv op, det er livet simpelthen for smukt til.

Tirsdag d.05.08.2003 fik jeg den glæde og oplevelse at følge vores yngste datter Cecilie i skole til hendes første skoledag. Et af mange små mål jeg havde sat mig for år tilbage.


 Så er jeg endelige tilbage bag skærmen. Nu har jeg fået svar på CT-scanningen som jeg fik fortaget d.17.07.2003. Desværre var det ikke noget positiv svar jeg fik. 
Selve scanningens rapporten var meget tvetydig, da hoved konklusionen var, at der var tale om en forøgelse af alle fire kunder. Dvs. at det ene længde mål på kunderne var blevet større men så var det andet længde mål blevet mindre så det samlede rumfang er stadigvæk det sammen.
Ud fra det synspunkt plus det faktum at der pt. ikke er noget andet stof som de umiddelbart kan tilbyde mig og behandlingen med Adriamycin kan holde mine smerter i ro blev vi enige om at forsætte med 2 serier mere, men så har jeg også noget grænsen for hvad jeg må få af Adriamycin da stoffet foruden at slå kræft cellerne ihjel også kan påvirke ens hjertepumpe.
Som det ser ud lige nu er behandlingen med Adriamycin kun istand til at holde min sygdom i stampe. Derfor har lægerne på Riget undersøgt hvad der er i udlandet af tilbud til testikelkræft hvor traditionel behandling ikke længere har nogle effekt de har bla. forsøgt at få kontakt med den læge i USA som har behandlet Lance Armstrong, men har endnu ikke fået svar. Derimod har de fået kontakt med nogle spanske læger som med held har behandlet testikelkræft med en pillekur som oprindelig bruges til hjerne cancer.
Så hvis jeg forsat ikke har nogle reduktion af min kræftkunder med Adriamycin som behandling skal jeg nok på en pillekur med mindre at der skulle dukke noget mere lovende op.

Selv om min sygdoms situation bestemt ikke er god har jeg ikke haft svært ved at holde mit humør oppe. jeg har været på arbejde et par dage, det er 
dejligt at komme tilbage til sine kollegaer selv om der var mange som havde ferie. 
Fredag d.25.07 skulle jeg have taget blodprøver med henblik på den behandling, som jeg skulle have mandag d.28.07. Pigerne var med så efter at ha fået taget blodprøver kørte vi ud til  Køge svømmeland hvor vi havde en dejlig tur. Derefter kørte vi ud til Lavendelgården, som er en blomster/have butik, hvor vi købte en stor buket roser til Nina for vi havde 11 års bryllupsdag den 25.07.2003.
I weekenden holdt vi vejfest vi er to husstand som står for vejfesten og i år var turen kommet til vores hus. Festen begyndte meget fugtig da det stod ned i lår tykke stråler. Efter vi havde indtaget den varmrøgede laks, revelsbenene og bøfferne blev festen endnu mere fugtig denne gang var det dog på den mere festlige måde.
Da vi ikke kunne spise op holdt vi en lille grill frokost om søndagen, hvor vi lige kunne nå at få indtaget maden inden afslutningen på Tour De France. 

Mogens svar på CT- scanningen er nederst på denne side


Skrevet af Nina

Søndag den 1. juni var vi og mine forældre til grillkomsammen hos min bror og svigerinde.
Det var meget dejligt og vi sad på deres ny malede terrasse og spiste i solen. pigerne løb rundt i haven og legede. Der blev cyklet, gynget og badet.
Om aftenen hentede Mogens og jeg min søster inde ved DGI-byen, hun kom med bus fra Norge.
Tilbage hos Lars og Acela fik vi is inden vi kørte hjem igen.
 
Torsdag den 5. juni grundlovsdag. Vi havde inviteret min søster Helle, Lars og Acela til Brunch, så jeg stod op og bagte pandekager og skær meloner ud, Mogens kørte til bageren og stod for tilberedningen af æg, bacon og pølser. Det var rigtig lækkert og der var alt for meget af alting.
Så kørte vi ned til gederne og legepladsen ved Spanager børnehjem inden vi kørte over på efterskolen MSU til grundlovsstævne. Pigerne fik redet på skolens heste og hoppet på stor hoppepude. Eleverne underholdte med afrikanske trommer, dans, gymnastik og andre ting.
På hjemvejen købte vi pizza og hvidløgskebabbrød som vi alle 9 spiste hjemme hos os.
 
Fredag var Helle, Line Cecilie og jeg på shoppingtur på Strøget i København. Herligt :o)
Mogens blev hjemme og samlede skabe til vores nye bryggers overskabene var sat op, da jeg kom hjem.
Der må være kommet noget handyman medicin i hans seneste kemo. Spøg til side. Jeg er meget imponeret af hans energi og gåpåmod   allerede 14 dage efter en kemobehandling.
 
Lørdag var Line hos en veninde og Cecilie havde en veninde på besøg. Mogens og jeg asede og masede med bordpladen til bryggerset og til sidst passede målene og bordpladen kunne sættes fast. 
 
Søndag var vi en tur i Bonbonland. Igen i selskab med Helle, Lars, Acela, Sophie og Stephanie.
Vi havde en rigtig dejlig tur, hvor ungerne og vi andre fik prøvet en masse.
Lars, Mogens og jeg fik bla. prøvet den nye rutschebane vildsvinet, den var..................okey
70 km/t, max. højde 22m. 
 
Mandag den 9. juni 2. pinsedag fik Mogens savet ud til vask i den nye bordplade i bryggerset - det er noget der støver. Nu har vi et nyt bryggers som "kun" mangler det sidste...................såsom diverse lister og 
fliser.
 
Skrevet Mogens

Tirsdag d.10.06.03 var så dagen hvor jeg skulle have svar på min CT-scanning og dermed også svar på om  behandlingen med Adriamycin  havde haft nogle effekt.
Nina havde taget fri så vi tog lidt tidligere til København for at se på butikker og derefter var vi på Jensens- Bøfhus inden vi tog på "Riget". 
Jeg var glad for at Nina var med for jeg var lidt usikker på svaret. Det er altid en fordel at være to for der kan være noget under en samtale man ikke lige får helt fat i. og man kan nemmere støtte hinanden når begge to har hørt hvad lægen sagde.
CT-scanningen viste at der var Status-quo i forhold til forrige scanning, det vil sige, at der hverken var sket en reduktion eller en tilvækst af canceren.
Lægerne betragtede det som en lille sejr for nu havde man fået stoppet spredningen af canceren i mine lunger.
Jeg selv glæder mig over at det er under kontrol, men betragter kun helbredelse som den ultimative sejr og det er også hvad jeg  går efter og vil opnå med tiden, men som alt andet jeg begiver mig ud i så tager det længere tid end hvad jeg lige regner med.
 
Jeg skal have 2. serier mere med  Adriamycin startende fra fredag d.13.06.03. Efter de 2. serier skal der på ny laves en kontrol scaning.

 

 

  
Hej igen  så er jeg tilbage. Okay det har jeg efterhånden været et stykke tid, men det er først nu at jeg har taget mig sammen til at opdaterer.
Som I jo nok har bemærket så har det været et helt utroligt smukt vejr alt for godt til at sidde bag skærmen.

Lørdag d. 30.05.2003 stod hele familien tidligt op helt præcis 03.15 for derefter at køre ud til Bøgeskoven på Stevens hvor vi så en vidunderlig solopgang og oplevede et festfyrværkeri af fuglesang. Det var også den morgen der var solformørkelse desværre havde vi ikke købt beskyttelsesbriller så vi fik ikke så meget ud af solformørkelsen.
På hjemturen faldt ungerne i søvn, de bemærkede slet ikke at vi var forbi en bager. Det var så planen at vi skulle hygge os med rundstykker og basser når vi kom hjem, meeen jeg må erkender at jeg var lige så træt som ungerne så jeg tog også lige en lur da vi kom hjem. Desværre blev den ikke så lang da Nina var smæk fyldt med energi så hun valgt at gøre hoved rent i køkkenet. Så var der jo ikke andet for end at stå op undersøge bagerens bagværk 
 
Vi har benyttet os af det gode vejr til at få lidt skik på haven og indviet vores nye terrasse med grillmad og god vin, når man sidder sådan en aften og hygger sig med familien går det op for én, hvor heldig man er og at livet er vær at leve.
 
Mandag d.02.06 var jeg på "Riget" hvor jeg fik taget blodprøver og blev  CT-scannet. Tirsdag d.10.06 skal  jeg på "riget" for at få svar på scanningen. den skulle helst vise, at der er sket en reduktion af de fire cancer mistænksomme områder i lungerne og bughulen.
Lige som efter anden behandling med  Adriamycin får jeg også denne gang neupogen som jeg selv skal sprøjte mig med i 12 dage for at holde gang i mit immunforsvar.
Neupogenen har desværre den bivirkning at når den begynder at virke får man nogle pulserende smerter i den nederste del af rygsøjlen.
Jeg har fået fortalt at det er i det område at der bliver produceret hvideblodslemmer og at det er derfor at nogle får de smerter. Heldigvis varer det kun 1-3 dage.
 
Det var så hvad jeg havde valgt at opdatere med for denne gang, jeg vender tilbage når jeg har fået svar på min scanning og fået fremkaldt billeder fra vores lille morgenudflugt.
 

Forfatter Nina Larsen

Mogens sidste PET CT scanning viste fire nye små knuder i venstre lunge og noget i den bageste del af bughulen.
Han fik kemo fredag den 11. april. I ugerne op til sin kemo havde han mange smerter, men har heldigvis været smertefri efter sidste kemo behandling.
 
Påsken er forløbet fint. Torsdag var vi til påskefrokost i Line´s mødregruppe. Ungerne bliver 8 år her i maj og vi mødes stadig én gang om måneden alle har nu også fået barn nr. to, så vi er 8 voksne og 8 børn som mødes hver gang.
 
Fredag havde vi 3 legekamerater på besøg, to af dem var kusiner, så det endte med spontan impulsiv grillsammenkomst.
Lørdag var vi på shopping i Køge, rengøring og andet forfaldende arbejde.
Søndag havde vi min familie til påskefrokost.
Mandag var vi 7 timer i Tivoli, vi havde en rigtig dejlig tur og tiden bare fløj afsted.
 
Tirsdag var så arbejdsdag igen for mig, Mogens skulle have taget blodprøver. Om aftenen ringede de så fra Rigshospitalet for at høre hvordan han havde det, for ifl. blodprøverne var hans immunforsvar i bund, men han havde det efter omstændighederne godt, dog tørre slimhinder, som også er en bivirkning efter kemobehandlingen. Så for en sikkerhedsskyld skulle han også ha taget blodprøver onsdag. De ringede ikke, så vi gik ud fra at prøverne var fine.
 
Natten til idag torsdag fik Mogens høj feber, kogte, men frøs kl 03 ringede vi til Rigshospitalet som ville tage kontakt til RASK kl. 03.20 ringede de tilbage fra riget at ambulance til Køge var på vej.........................den ankom til Ejetoften kl. 04.35.....GAB........
Mogens ligger på ene stue og i isolation, dog har han efter forespørgsel fået et fjernsyn ind på stuen.
Han får to slags antibiotika hver 8. time. Hans leukocytter er meget lave dvs hans immunforsvar. Det skal ligge på 3-7 Mogens er på 0,7 onsdag var det helt nede på 0,5. Pigerne og jeg var på besøg hos ham torsdag aften. Han var træt og havde så godt som ingen appetit. Han bliver tidligst udskrevet efter weekenden, siger de i Køge, men Mogens har bedt dem tage kontakt til Riget i håb om at deres grænse for udskrivelse er lavere.
Mogens fik lov til at være hjemme et par timer fredag aften........så fik han da lidt at spise

Så er Mogens kommet hjem igen
Han fik Køge til at tage kontakt til Rigshospitalet, da rigets grænse for udskrivelse er lavere end Køge.
Køge mente leukocytter 3 riget 1,0 og lørdag havde Mogens 1,3 og måtte derfor gerne komme hjem.

Mogens fik 2. serie kemo fredag den 2. maj, så han nåede lige at være hjemme i et par dage med godt helbred.
Han kørte selv både derind og hjem, men var noget træt da han kom hjem.

Lørdag morgen den 3. maj stod jeg op og bagte pandekager til stor glæde for pigerne og det var også noget Mogens kunne få ned fremfor traditionelt morgenbrød såsom rundstykker.

Så er tiden kommet til planlægning af Line´s fødselsdag, som er her om 2 uger, det er når Mogens´ leukocytter er faldende!
for at hindre at de falder har han fået neupogen med hjem et stof han selv skal sprøjte sig med en gang daglig, så hans immunforsvar ikke dykker lige så voldsomt denne gang.

 
Så er jeg tilbage efter min operation, rent faktisk har jeg været på banen i godt en uges tid, men det er først nu at jeg har fået taget mig sammen til at skrive.
Selve operationen mærker jeg ikke så meget til men har dog lidt problemer med at side i længere tid. Det er også derfor at jeg først nu har fået taget mig sammen til at skrive.
 
Tirsdag 18.02.2003 fik jeg svar på de vævsprøver, der blev taget i forbindelse med operationen. der var ingen tegn på cancervæv, der var kun tale om fedt -ar -og bindevæv samt lymfe kirtler.
Så som det ser ud nu, stå det på kontrol fra nu af.
 
Weekenden den 30 jan. - 2 feb. var vi i Lalandia, vi havde lånt et sommerhus af nogle venner på den måde fik vi taget forskud på vinterferien. 
vi havde jo lovet vores børn at vi skulle holde vinterferie i Lalandia, men da jeg stod overfor en operation skulle det jo helst være inden jeg kom på bordet.
Vi havde nogle dejlige dage dernede med masser af vandsjov og minigolf som vi alle fire deltog i med stor fornøjelse.
 
Nina har holdt vinterferie sammen med os andre i uge 8, hun og børnene har bl.a. været i biografen og se Askepop.

 

 
Forfatter: Nina Larsen.
 
Håber I har haft en god jul og efterfølgende er kommet godt ind i det nye år.
 
Jeg havde lang juleferie denne gang, med sidste arbejdsdag den 20. dec. og først på arbejde igen den 6. jan. 2003, men det var vel ligesom jer.
 
Lørdag den 21. dec. var Mogens med nogle venner i København og spise på Bryggeriet med efterfølgende biograftur , hvor  de så Ringenes herre.
 
Mandag den 23. dec. skulle Mogens på riget og PET-CT scannes, da CT scanningen af 10. dec. vidste at kemo serie 5 og 6 ikke havde haft nogen effekt, knuden var dog heller ikke vokset.
Mens Mogens var på riget var min søster, pigerne og jeg på fisketorvet.
 
Juleaften holdt vi hjemme for Mogens´ forældre. Juledag var vi hos mine forældre.
Hvor min søster, bror, svigerinde og deres to piger + en gammel mand ( Peter ) havde holdt juleaften.
Alle var der igen juledag til julefrokost og julehygge.
Vi gik om juletræ igen og løb gennem hele huset, mens vi skrålede, råbte nogle mente sang:
 Nu er det jul igen.
Og børnene fik flere gaver.
2. juledag gik med oprydning på pigeværelserne, der skulle jo findes plads til alt det nye.
Lørdag havde vi besøg af Mogens´ bror, hans kone og deres 5 børn, søndag kom min søster, bror og hans to piger.
Mandag tog min søster med os på shopping i Næstved centeret.
 
Nytårsaften var vi i Køge hos nogle venner.
Nytårsdag havde Line og Cecilie hver en legekammerat på besøg.
 
Tirsdag den 7. januar fik vi så svar på Mogens´ PET-CT scanning,
nu kunne lægerne også se noget i den ene lunge og stadig knuden i bughulen.
Så nu står den på kemobehandling igen og operation den 6. februar. 

Mogens Larsen
 
Selv om jeg nu skal igennem endnu en operation og en kemobehandling er min sygdoms situation ikke så slem som det umiddelbart kunne lyde. Knuden i bughulen er blevet lidt mindre siden sidste scanning men lyser stadigvæk op på Pet-scanningen, hvilket vil sige at der er stor sandsynlighed for, at der er aktiv cancer væv. 
Der blev også fundet et nyt område i den ene lunge som lyste op på Pet-scanningen dog kun på 6mm.

Det virker lidt mærkeligt, at jeg skal igennem en så stor operation igen, for jeg har det rigtig godt og har haft det igennem længere tid.
Sådan havde jeg det jo også i 1999 & 2001, hvor jeg begge gange var blevet erklæret rask, men dengang havde man heller ikke PET-CT scanneren som kan afsløre kræft på et langt tidligere stadie.
Jeg ser på det på denne måde, at nu er jeg i et sygdoms forløb, så er det også bare om at får fjernet alt det man kan, så jeg ikke risikere at skulle igennem det igen om et år. 

Hej igen.... Ja så kunne jeg langt omlænge få taget mig sammen til at skrive lidt. Det er jo ikke fordi, det er gået dårligt, at der ikke har været opdateret. Tværtimod så går det rigtig godt. Jeg har nu gennemgået 6 serier med Isfosfamid. Som jeg før har været inde på, har der været en pæn reduktion efter de to første serier. Jeg fik fortaget en scanning d 29.10.02 efter 4. serie, som viste  yderlig stor reduktion i størrelsen på min kræftknude i bughulen, de andre små knuder var stort set væk.
Knuden i bughulen havde dog en størrelse på 4,2*1,5 cm. selv om den i rumfang var svundet ind til under det halve af hvad den var efter de to første serier.
Så på den baggrund gik jeg i gang med fornyet mod på 5. og 6. serie af Isfosfamid. Da jeg gik i gang med 6. serie var mine hvideblodlemmer meget lave selv om de var stigende. For at de ikke skal falder til et kritisk niveau, skal jeg i en 10 dags periode have en indsprøjtning med NEUPOGEN for at styrke produktionen af hvideblodlemmer.
D10.12.02 skal jeg scannes og efterfølgende evalueres for videre behandling/kontrol.

På hjemmefronten er der jo også sket rigtig meget. Først og fremmest er vi blevet færdige med Line og Cecilies værelser og vi har holdt fødselsdag for Cecilie, stuen er stort set også færdig mangler blot et lille vindue og et par små lister.

Nina har fået klippet vores hæk (da jeg var indlagt) med hjælp fra nogle venner.

På fest fronten har vi heller ikke holdt os tilbage, vi har været til 2 barnedåb  og et julearrangement.  

 

onsdag d19.09.02 var jeg på riget for at få taget blodprøver og røntgen af lunger og lægesamtale med henblik på indlæggelse og behandling Fredag 20.09.

Jeg fik også svar på min scanning fra tirsdag og den var god. Den forrige scanning 08.07.02 viste 4 kunder/metastaser i leveren, en i den nederste del af lungerne og så den store i den bagerste del af bughulen klods op af hovedpulsåre.
Scanningen fra tirsdag viste at 3 af de 4 i leveren var svundet ind og ingen aktive kræftceller, den 4. var blevet mindre både i omfang og i aktivitet.
Knuden i lungerne var svundet ind til mm størrelse og kunne kun ses på PET scanneren.
Knuden i bughulen var svundet kraftig ind i omfang og aktivitet dog har den en Størrelse på ca. 6,4 * 1,4 cm.
Alt i alt et godt og positivt svar, da alle 6 kunder enten er forsvundet eller blevet mindre.

Med denne glade nyhed havde jeg fornyet gåpåmod til at gå i gang med 3.kemoserie med ifosfamid fredag d 20.09.  
Mine blodprøver om torsdagen var ikke helt gode nok til at starte op på en kemobehandling, mine hvidblodslemmer var ikke begyndt at stige fra den forgående uges blodprøver, så jeg måtte pænt aflevere en ny blodprøve.
Ventetiden brugte jeg på at skrive en mail til Nina fra "Rigets" bibliotek og spise en shawarma på et nærliggende pizzaria
kemo.jpg (19823 byte)

De 4 dage jeg var indlagt gik stille og roligt, jeg havde god appetit, men kunne ikke drikke.
De to første dage efter behandlingen havde jeg det ikke så godt, jeg var træt og var øm i alle muskler. Da jeg stod op i dag torsdag 26.09(3 dage efter behandling) var det som at blive født på ny ingen ømhed i muskler og jeg har været i gang det meste af dagen.
Så jeg mærker virkelig hvilken vidunderlig gave livet er.

Nu lidt om hvad der ellers rør sig her på flækken.

Som det jo nok er gået op for nogle af jer, brækkede Line sin højre arm søndag d18.08.02. Ved at falde udover kanten på et badebassin. Da det værste chok og smerten var drevet over kunne Line jo godt se, at det var heldig  hun brækkede armen om søndagen og ikke dagen før, for der var vi på Bakken.
Vi havde en god tur og et skønt vejr, da vi kom ved middagstid var der ikke så mange forlystelser der havde åben: Så vi gik en tur i dyrehaven for så at vende tilbage til Bakken, til stor glæde for pigerne.
Vi har også været på telttur, vores første telttur sammen efter 13 år. Det var i forbindelse med Lines mødregruppe, at vi tog en overnatning i det blå. Vi havde en god tur med grill, bål og snobrød.

Så går vi jo og pusler lidt nu hvor vi er færdige med udestuen (næsten) har vi kastet os over stuen, hvor vi er ved at lave et ekstra værelse. Desværre tager det bare sin tid for jeg har ikke så mange kræfter lige efter en behandling. Efter 8 dage har jeg genvundet så mange kræfter, at jeg føler mig i stand til at tage på arbejde i nogle timer hver dag. Så jeg må gøre som alle andre, vente til weekenderne.

Hov nu kom Nina lige med noget chokolade JEG SLUTTER.   

 

Onsdag d.07.08.02 blev jeg indlagt med henblik på at starte op på en ny kemo behandling med stoffet ifosfamid. Desværre var svaret fra min nyreundersøgelse blevet væk. (Man føler virkelig, at der er tjek på tingene på "riget" det er jo ikke første gang at noget sådanne er sket.)
Torsdag d 08.08.02 havde de så fået fat i svaret og mine nyre var normale, dette betød så, at jeg kunne starte op på fuld dosis .
Behandlingen strækker sig over 4 dage, hvor jeg de første 3 dage får ifosfamid + salt vand og et stof for at beskytte min blære der bliver generet af isfosfamiden. På 4. dage får jeg kun det stof, der skal beskytte min blære.
Behandlingen bliver givet over 12 timer fordelt med 4 timer, hvor jeg får ifosfamid, på 8. og 12. time får jeg så før omtalte stof til at beskytte min blære.
Søndag 11.08.02 kom Nina og pigerne ind og hentede mig, det er altid dejligt at komme hjem igen, så man slipper for  hospitalslugten der i den grad kan fremkalde kvalme.
Jeg synes selv, at det er gået godt med hensyn til kvalme, jeg har kun kastet op 4 -5 gange i løbet af 4 dage, og jeg har trods alt en lille smule appetit.

Som I kan læse under beskrivelsen fra vores sommerferie, har jeg været meget plaget af stærke smerter i mine hofter og til tider også i ryggen. I den periode har jeg været nød til at tage en del smerte stillende piller. Jeg har også haft et stort vægt tabt i den periode på ca. 8 kg, hvilket kan tilskrives, at jeg har haft nogle dage hvor jeg slet ikke har spist, men også min kræft sygdom har haft en indflydelse.
 Jeg har dog også haft nogle gode dage bla. da vi var i Bonbon-land. Vi har også fået malet vores udestue udvendigt så nu er det kun lige den sidste indvendige finish der mangler. (Det bliver jo nok først en gang til vinter.)

 
Fredag d 12.07.02 fik jeg svar på PET-CT scanning som jeg fik fortaget mandag d 08.07.02.

Desværre var det ikke noget positiv svar, den ene knude er vokset en lille smule, dog stadigvæk inde for måleusikkerheden. Derudover er der tilkommet 4 nye mistænkelige områder i leveren.
Så alt i alt har jeg ikke haft den store glæde af den igangværende behandling med
topetecan

For ikke at spilde min tid på noget, der ikke virker, starter jeg på en anden behandling med et stof som jeg har fået en lille smule af før, så der er chance for at jeg ikke er blevet resistens over for dette stof.
Det er en behandling med 3 dages indlæggelse og vil være mere hård over for mig end den sidste.
Jeg har valgt først at starte op på den nye behandling efter vores ferie, for måske er det den sidste ferie jeg får. Lige som alle andre, ved jeg jo ikke, om jeg får lov til at opleve næste sommer.
Trods det negative svar, har vi det rigtig godt og glæder os til at holde ferie.
Jeg ved, at jeg har en lang og sej kamp foran mig, men også denne kamp vinder jeg selv om det skulle gå hen og blive grimt.

I sidste uge fik vi lagt 2/3 del af de fliser der skal danne ramme om vores nye terrasser med hjælp fra Nina´s bror.
 Jeg tog noget afspadsering for at kunne deltage dels i flise arbejdet, men også for at se Line få 100m svømmemærke. Der var kun 2 piger  blandt ca. 15 drenge/piger på Lines alder, der fik svømmemærke. Så I kan tro det var en stolt far, der tog mod sin datter.

Klik på billedet.

Til jer, som ikke har holdt sommerferie endnu vil jeg ønsker jer en rigtig god ferie, og til jer andre god arbejdslyst.

  
Ja så fik jeg langt omlænge taget mig sammen til at skrive igen. Lad det være sagt med det samme, det er ikke på grund af at jeg har  det dårligt eller at det på nogle måder går dårligt, at jeg ikke har skrevet før. Tvært imod så går det rigtig godt.
I løbet af den sidste måned har vi holdt fødselsdag for Line, været til konfirmation hos naboen, og en lille smut tur til Bornholm, hvor min brors yngste datter blev døbt og til stor 100års fødselsdag (51/49). Fredag d.07.06.02 var vi til sommerfest i børnehaven og søndag d. 09.06.02 havde vi sommer picnic med skolen. Der udover har vi fået fjernet alle vores buske ud mod vejen og gravet ud til 80m2 terrasse/havegang.

Nu lidt om mit helbred Tirsdag d.21.05.02 blev jeg pet-ct scannet igen, denne scanning viste at den ene af de to knuder jeg har er svundet en lille smule ind og den anden har samme størrelse. På baggrund af det er der grund til at være optimist og som jeg ser det nu er en lille reduktion, en halv helbredelse.
Da der tilsyneladende har været en positiv effekt af behandlingen med Topetecan , forsætter jeg denne kemo kur. Mandag d 03.06.02 startede jeg op på endnu en serie med topetecan, det forløb fint gennem hele ugen, men det har været hårdt for min blodprocent er i skrivende stund så langt nede, at jeg har fået tilbudt blod for at få den hævet, men har afslået for jeg føler ikke at det er nødvendigt endnu. Jeg vil selv prøve at trække min blodprocent op ved hjælp af et jern tilskud der hedder krauterblut.

Det er jo ikke altid det går lige godt, hele uge 22 var jeg voldsomt plaget af smerter i min hofte/ryg. Desværre begyndte det den lørdag, hvor vi var til den før omtalte 100 års fødselsdag og jeg måtte forlade festen inden desserten SURT ØV !

 Det er jo heller ikke altid, at det går lige godt med "putters" helbred. Vi fik stærk mistanke om, at vi havde fået virus og derfor valgte jeg den lidt hårde, men dog effektive løsning at formatere hard disken. Efter følgende har vi fået installeret antivirus og firewall programer.  
Så det gik der jo også lige en dag eller to med DESVÆRRE mistede vi ved samme lejlighed alle vores email adr. Så hvis der skulle sidde en eller to derude som undre sig over de aldrig høre fra os, kan I jo lige sende en lille hilsen til os, så vi kan blive opdateret med jeres email adr.

Tirsdag d. 16 fik jeg svar på min scanning. Den viser at der ikke er nogen vækst i det ondartet væv, men desværre heller ingen formindskning. 
Jeg vil ærlig indrømme, at jeg var skuffet over dette svar for jeg var overbevidst over, at jeg skulle have et positiv svar, men efter at have bearbejdet det lidt, begyndte jeg at glæde mig over, at der ingen vækst var. Så kræften er tilsyneladende stoppet og under kontrol og det må jo siges at være et særdeles positiv svar.

 
Jeg skal have yderligere 2 * 5 dage kemo kur (Topetecan), som jeg er startede op på  i onsdag d. 17. 04. På nuværende tidspunkt har jeg ikke haft noget ubehag ved denne kur. Det forgår stadigvæk ambulant, så jeg kører derind hver dag og får kemo i en lille time.
Jeg har fået røntgen billede af mine lunger taget torsdag d 11.04.02, hvor man tydelig kan se min potocat, hvor igennem jeg får min medicin.

klik på billedet..

Opdateret d. 11.04.2002

Det har gået rigtig godt i den sidste periode. Jeg har forholdsvis mange kræfter og er begyndt at tage på i vægt igen, dette ser jeg som et meget positiv tegn. Jeg har haft så mange kræfter, at jeg begyndte på arbejde torsdag d.14. Marts ,dog kun på en delvis sygemelding, det vil sige, at jeg kan være der de timer jeg synes, at jeg har kræfter til, for uden de dage som behandlingen tillader.
 Fredag d. 22 marts var jeg på operationsbordet igen. Denne gang var det for at få indopereret en portocat (en lille membran der ligger under huden i højre bryst, hvor igennem man kan give kemo). Under selve operation var jeg lokal bedøvet og havde en ganske underholdende snak med kirurgen. De efterfølgende dage var jeg meget øm i skulderen og højre bryst parti.
Hele uge 13 dvs mandag 25. - langfredag 29. marts, var jeg hver dag på riget for at få min daglige dosis kemo. Skærtorsdag og langfredag var Nina og pigerne med mig på "riget" bagefter gik vi  tur i fælledparken, hvor vi bla. nød det fine påske vejr og fodrede ænder, alt i alt nogle rigtige dejlige dage.
Påskedag og 2. påskedag var vi til påskefrokoster, henholdsvis hos Ninas forældre og i Lines mødregruppe.

Den 3. april blev min far 60 år, da han er graver, blev der holdt en stor og flot reception for ham i Dåstrup sognehus.
Lørdag d 6 april holdt vi dvs. foruden os tre børn, så min mors brødre en stor fest for ham.

I dag Torsdag den 11. marts var jeg på riget for at få fortaget en PET-CT scanning så man kan se effekten af min kemo kur den 16 april skal jeg så der ind igen for at få svaret.
 Jeg er ved godt mod for jeg har haft det rigtig godt den sidste tid, hvor jeg har haft overskud til at nyde og glæde mig over livet.
Jeg tror, at jeg med god samvittighed kan sige, at jeg har det bedre end de fleste, syge som raske.  
 

 

Fredag d.01.03.02 var jeg på "Riget" for at få udleveret nogle kemo piller med stoffet Topetecan. Først skulle jeg have taget blodprøver for at se om jeg kunne starte op på en ny kemo kur.
Jeg fik også snakket med en læge som jeg ikke før har haft kontakt med. Dette var på alle måder en meget dårlig oplevelse for han kunne ikke svare på de spørgsmål jeg stillede ham og virkede meget uinteresseret, så for eftertiden fravælger jeg denne læge, for jeg føler at både han og jeg spildte tiden. Det eneste han kunne oplyse var, at mine blodprøver var gode nok til at starte op på den nye kemo kur.
Efter lægesamtalen skulle jeg have udleveret pillerne, men de havde ikke nogle på afdelingen så vi fik af vide at det godt kunne tage et stykke tid før de kom.

Nina og jeg brugte ventetiden til at køre i Frederiksbergscenteret, hvor vi fik shoppet lidt. Da vi vendte tilbage til "Riget" var der stadigvæk ingen piller, det viste sig nu, at de slet ikke bliver fremstillet mere i pilleform, kun til forsøg med lunge-& æggestok- kræft.
Så istedet for at skulle have topetecan i pilleform skulle jeg nu have det som drop ( iv ). Dette indebar, at jeg i dagene fra Mandag 04.03 til fredag 08.03 skulle pendle frem og tilbage. Selve behandlingen tog kun ca. 30 min pr gang, men der til skulle de jo så lige stikke mig. 
Det er bestemt ikke nemt at finde mine blodåre som er meget medtaget af al den medicin/kemo som jeg har fået igennem tiden. Når de så endelig finder en, er det ikke sikkert, at den kan bruges enten fordi den er blokeret eller den springer når droppet skal skyldes igennem. Så lige nu er mine arme blå og gule og minder mere eller mindre om armene på en narkoman.
Da jeg nu er så svær, at stikke i skal jeg inden næste behandling (25.03.02) have indopereret en topocat i bryste. Det er en lille membran som ligger under huden med et lille rør til en af de store vener.
Alt dette fik jeg snakket igennem med den overlæge som følger min behandling og som jeg har gode erfaringer med ved en ekstraordinær lægesamtale, hvor jeg lige blev "putte" ind mellem to andre patienter (godt for mig men skidt for den der skulle sidde og vente).
Der har ikke været så store bivirkninger ved denne kemo kur, jeg fik noget Zofran for at tage den værste kvalme. Jeg har da stort set heller ikke haft problemer med kvalme, dog havde jeg lidt om onsdagen og fredag måtte jeg kaste op.

Jeg er begyndt at læse en bog skrevet af en amerikansk læge Bernie S. Siegal som hedder kærlighed, medicin & mirakler  
 Det vil være for omfattende at komme nærmere ind på bogen her, men jeg er sikker på at den kan være med til at øge livsglæden hos de fleste. Så jeg vil varmt anbefale denne bog (og så koster den kun 129 kr.)

Jeg har nu fået svar på min PET-CT-Scanning, desværre var det ikke noget positiv svar, da der er blevet fundet mere kræft omkring min lever. Det sidder ikke i selve leveren men omkring.

Det betyder så at jeg ikke skal have strålebehandling da jeg har kræft både i den bagerste del af bughulen og så i området omkring leveren. 
En evt. strålebehandling skulle gives over et for stort område og i så stor dosis at det vil ødelægge mine tarme.
Lige nu  ser det ud til at jeg skal have nogle kemo piller (Topetecan), dette er på rent forsøgs basis da man ikke før har prøvet pillerne på testikelcancer, kan man ikke sige om det vil hjælpe mig.
Mit humør er stadigvæk højt og jeg har det bedre end hvad prøverne siger. Så jeg er bestemt ikke slået ud.
Jeg tror stadigvæk på at jeg kan blive rask ved hjælp af min tro og min livsglæde. Så uanset hvad lægerne siger vil jeg leve og besejre kræften.
Jeg har på et tidligere tidspunkt på denne side beskrevet hvordan man i et lang sygdoms forløb oplever sejre og nederlag. Engang imellem får man et hårdt slag, så må og skal man rejse sig op og kæmpe videre, selv om det nogle gange virker nemmere at give op.
 

Tirsdag d.29.01 fik jeg så endelig svar på mine vævsprøver. Desværre viste det sig, at der er aktive kræftceller i det væv som lægerne har fjernet. --- Såååå på den igen Mogens
Torsdag den 07.02 skal jeg havde fortaget en PET-scaning for at se om der skulle være kræft andre steder i kroppen.
PET-scaning er en hel nye scanner som "RIGET" fik i slutningen af 2001, med denne scanner kan man se kræftceller på et langt tidligere stadige end ved MR & CT-scanner.
Hvis PET-scaningen viser at der kun er kræft celler i min bughule skal jeg have strålebehandling, ellers står det på kemo igen, da strålebehandling er begrænset til et meget lille område.

Bortset fra mit helbred går det rigtig godt. Jeg tror stadigvæk,  jeg kan sige, at jeg har det bedre end de fleste, selv om det måske kan lyde lidt mærkeligt, men prøv at se det fra min side. Jeg har en dejlig familie, som jeg kan nyde og i kraft med at jeg er ved at komme mig efter operationen kan jeg begynde at være lidt mere for dem igen. 
Vi lider ingen nød og mangler heller ikke noget, men vigtigst af alt, jeg kan ligge mig ned hver aften i min seng og takke min Skaber for at endnu en dag er gået godt. Og kan man ikke glæde sig over det uanset om man er syg eller rask, så har man et stort problem.

 

Dagene efter min hjemkomst gik over alt forventning, torsdag d.17.01 stoppede jeg med at tage smertestillende medicin. Jeg har dog lidt ondt når jeg belaster mine mavemuskler, men for hver dag der gå sker der stor fremgang.

Tirsdag d.22.01.02 skulle jeg så have svar på de vævs prøver de havde taget og fjernet min stink. 
Men ak de havde jo ikke fået fortaget alle prøverne så der lå ikke noget endelig svar, så jeg må endnu engang væbne mig med tålmodlighed.

Nu er det jo ikke kun mig denne side skal dreje sig om. Så nu til lidt af en solstråle historie, Nina har gennem de sidste 4-5 måneder fulgt vægtkonsulenternes kostplan og har tabt 16 kg. FLOT GÅET NINA!

 

Fredag d.14 december fik jeg fortaget en MR-scaning som i modsætning til CT scaning  forgå med røgenstråler er MR scaning en magnet scanner.
Grunden til at jeg skulle have denne MR, var for at undersøge om der skulle side noget kræft væv omkring mine nerver til mine ben, og det så er grunden til at jeg så tit har ondt i mine ben. Heldigvis er der ikke noget at se omkring mine nerver.

Fredag den 21. december var jeg så til lægesamtale på kirurgisk urologisk afdeling  til journaloptagelse med henblik på operation.

Jeg fik en god og beroligende samtale med kirurgen som skal operere mig. Jeg skal indlægges januar d.9 og opereres d.10.
Jeg forventer at tilbringe 8 -10 dage på riget. Derefter følger en lang periode hvor jeg skal holde mig i ro og genoptræne mine mavemuskler.

I julen har vi haft besøg fra Norge og Bornholm. Helle var taget til Danmark for at fejre jul, Line og Cecilie blev meget glade for gensynet med deres moster.
Lørdag d.22 fik vi besøg af min bror, han og hans familie havde taget turen fra Bornholm til hovedøen et par dage forinden. Mine forældre kom også, desværre var jeg meget plaget af smerter den aften og tilbragte det meste af tiden i sengen.

Vi holdt jul hos Ninas bror, hvor vi havde en dejlig juleaften, jeg var smerte fri hele dagen. Vores piger nød samværet med deres kusiner. 2. juledag var vi alle fire i biografen og se Olsen Banden Junior.
Så har vi selvfølgelig også benyttet os af sneen, vi har alle tiders kælkebakke lige i nærheden til stor glæde for os alle.

Nytårsaften tilbragte vi sammen med nogle af vores venner i Køge, hvor vi havde alle tiders aften.

Nina og jeg vil ønske jer alle et lykkebringende nytår.

  

Ak ja så er jeg desværre på den igen. Mandag den 5. november bad jeg om en ext. ordinær scanning, fordi jeg gennem nogle tid havde tabt mig og jeg var begyndt at få ondt i mine hofter igen. Først gav jeg arbejdet skylden for jeg havde haft en del arbejde incl. overarbejde. Men efter at have tabt en 5-6 kg var jeg sikker på at der var noget galt.

Jeg blev scannet torsdag d. 8. november og var til læge samtale den 19. november, hvor jeg fik den triste besked at det som man havde betragte som arvæv var begyndt at vokse godt nok kun med ca. 2 mm. Jeg skal så igennem en operation for at få det undersøgt og fjernet. Man kan stadigvæk ikke sige om det er kræftceller der er aktive eller om det er arvæv der vokser. Samme dag fik jeg taget røntgenbillede af mine mine lunger og taget en masse blodprøver.

Tirsdag d. 4. december var jeg så til ny lægesamtale, hvor jeg fik af vide at man på røntgenbilledet kunne se noget unormalt som skulle undersøges ved en ny scanning. For hvis der også var noget i mine lunger skulle jeg i gang med kemo behandling med det samme, i håbet om at kemoen ville tage både det der er i maven og lungerne.
Jeg fik scannet mine lunger torsdag d. 6. december. Mandag d. 10 december blev jeg ringet op af en overlæge fra riget som fortalte mig, at der ikke var noget af se på CT-scanningen af mine lunger.
Så nu ser mit behandlingsforløb ud til at jeg skal opereres i starten af januar, hvilket jeg er ganske godt tilfreds med, for så kan jeg få en dejlig juletid sammen med min familie.

Jeg er igen blev mødt med stor forståelse fra mit arbejde, hvor jeg  indtil operation går delvis sygemeldt grundet jeg til tider er meget træt og har smerter i hofterne.
Vi er alle ved godt mod selv om jeg skal igennem endnu en omgang. Vi nyder den ext. tid som vi har sammen og glæder os over de positive ting der tros alt sker for os.

Nu til noget helt andet. Vi er jo ved at bygge om og har levet i byggerod i snart 5 uger, men kan efterhånden se en ende på det. Vi glæder os over vores nye udestue/tilbygning, som snart skal julepyntes og indrettes med nye møbler.  
Der er sikkert en del, der ikke kan forstå hvordan vi tør gå i gang med så stort et projekt, når jeg nu engang har så svingende et helbred.
Men vi ser sådan på det, at livet , hverdagen og drømmene går videre selv om man er ramt af en alvorlig sygdom.

Vi vil ønske jer alle en god jul og et godt nytår.

Tirsdag d.28.08.01 var jeg til læge samtale på "Riget", for at få svar på den scanning og de prøver jeg fik fortaget fredag d.17.08. Alle prøver var ok også min scanning og den forstørrelse/hævelse jeg har omtalt fra tirsdag d.1 maj. var svundet ind, dog var den endnu ikke forsvundet.
Så nu overgår jeg til rutine kontrol igen og skal til næste kontrol om 3 mdr.
 
Vi har nu overstået en dejlig sommer og nyder nu sensommeren. Den første uge af vores ferie skulle Line på en uges koloni med SFOèn. Vi var alle 3 med over på skolen for at vinke farvel til hende og hun klarede afskeden med os i stiv arm, selv om det ikke var helt nemt at skulle sige farvel. Det viste sig dog ret hurtig, at hun ikke kunne undvære os og vi måtte så ned og hente hende onsdag eftermiddag.

Den anden uge var vi på Bornholm, hvor vi besøgte min bror og hans familie. Her fik vi en masse gode oplevelser og fik i bund og grund slappet rigtig godt af. Billeder fra Bornholm kan ses under punktet sommerferie.

Den sidste uge i vores ferie skulle Line starte i skole om tirsdagen, vi var igen alle tre mødt op for at opleve denne store dag for Line og os andre, endnu engang takkede jeg min Skaber for at jeg fik lov til at opleve denne dag og at jeg forsat kan være med til at hjælpe mine børn på vej.
 

 

Tirsdag d. 26.06 var jeg til kontrol på "riget", dette var dog kun en blodprøvekontrol for, at se om jeg kunne tåle at starte op på 3. og sidste serie med vepesid. Blodprøverne var fine så jeg fik piller til første uge af tre.
Jeg havde 2 timers vendte tid fra jeg havde fået taget min blodprøve til der lå et svar og jeg skulle tale med en læge. 
Vente tiden brugte jeg på en dejlig gåtur langs Lange Linie hvor jeg nød det fine vejr og udsigten til min gamle arbejdes plads Holmen.

Fredag d.22.06 afsluttede jeg 14 dages pc-kursus, og er nu startede op på arbejde igen. I første omgang kun halv tid da jeg skal ind på "riget" til kontrol hver tirsdag, har jeg fået lov til at starte op på en delvis sygemelding.

I morgen Fredag d. 29.06 skal Line have slutte dag i børnehaven, hun glæder sig meget til at starte i skole og SFO, men er også ked af at skulle sige farvel til børnehaven.
Det er også en stor dag for Nina og mig når Line starter i skole. For tænk at vores lille datter er blevet så stor at hun nu skal begynde i skole, og jeg har mere end en gang tænkt på om jeg fik lov til at opleve denne dag.

Min familie og jeg vil ønske jer alle sammen en rigtig god sommer.

Torsdag d07.06.01 startede jeg på arbejde igen efter 115 dages sygemelding. Ikke fordi jeg på nogen måde var i fare for at miste mit arbejde, men fordi jeg nu føler, at jeg har energi og overskud til igen at arbejde. 

Mandag d.11.06.01 startede jeg op på et 14 dages kursus, så jeg får en blød opstart.
Det går rigtig godt med at tage min medicin (Vepesid) og mine blodprøver er også gode. Jeg er nu startet på 3. og sidste uge i 2. serie af min efterbehandling, og ser frem til at skulle holde en uges pause inden jeg starter op på 3. serie.

Den sidste tid har bl.a. gået med at lægge vores terrasse om og fjerne en masse perle sten fra vores forhenværende havegang, hvilket har været en god øvelse for at genoprette min fysisk.
Jeg er også så småt ved at genvinde min ellers så imponerende hårpragt.
Og Nina har været efter mig et par gange, i håbet om at jeg barber mig. Ikke fordi det stikker det er faktisk temmelig blødt, som en teenagers , til gengæld er det bare laaaaaangt.

Line havde fødselsdag d.15.05. Selv om hun kun blev 6år fejrede vi hende i 4 dage, 3 dage for familien og Tirsdag d 15 var børnehaven hjemme hos os. Til alt held var både Nina og jeg hjemme (Nina havde fri) for det er jo som bekendt lidt af en udfordring og have en børnehave på besøg. Vi havde lavet lasagne og der var også indlagt en skattejagt i programmet. Derudover var vi så heldige at vi havde fået lov til at låne en karrusel som vi fik stillet op i haven til stor glæde og fornøjelse for børnene så alt i alt en rigtig god dag for os alle. 

Jeg har nu været på efterbehandling i over 2 uger med Vepesid, og lad mig sige det med det samme jeg har ikke haft de helt store bivirkninger kun lidt morgen kvalme og så tager jeg forsat på i vægt. Så nu må selv jeg nok tænke lidt mere på hvad jeg spiser her troede jeg jo ellers at jeg kunne leve af flødesovs og røde bøffer det næste års tid men det går jo nok ikke.

Tirsdag d.1. Maj en mærkedag i mit behandlingsforløb, for det var dagen, hvor jeg skulle have svar på mine CT-scanninger og de andre prøver jeg fik fortaget i forbindelse med status kontrollen i fredags.
Jeg var mærkelig nok ikke nervøs for svaret for jeg har i den sidste tid været overbevist om at jeg var rask eller i hver til falde, at det så meget godt ud.
Og det ser meget godt ud, der er ingen tegn på eller forekomster af kræft, hverken i lunger, nyre eller bughulen hvor jeg havde den store knude på 5*5*5 cm, mine blodprøver er alle gode og har været det gennem den sidste tid. 
Der er dog en forstøring på hovedpulsåren som ligger op af rygsøjlen i bughulen samme sted, hvor jeg før har haft en kræftknude, om det er arvæv fra min tidligere operation i1999 eller det er noget ondartet vil lægerne i samråd med kirurgerne vurdere.

Jeg skal forsætte med efterbehandling med et kemo-stof der heder Vepesid for at undgå tilbagefald, som jeg skal tage i pilleform i 2*3 uger med en uges pause. Hvor jeg løbende får fortaget blodprøver og div. undersøgelser, så jeg bliver stadigvæk holdt i kort snor. Hvilket jeg jo selv sagt er glad for.

Men hvor om al ting er så føler jeg mig rask og som følge her af er jeg også rask.

Jeg kan godt blive lidt skræmt over mine evner til at vurdere min egen sundheds tilstand for i januar kunne jeg mærke at jeg var syg uden at jeg havde ondt og bad derfor om en ekstraordinær scanning , og for en uges tid siden var jeg overbevist om at jeg var blevet rask. Selv Nina var lidt overrasket over at jeg mandag aften sagde, at jeg var overbevist om at mine prøver var så gode, at jeg slap for videre behandling og operation. Jeg har heller ikke haft den uro eller nervøsitet som man naturligvis har når man skal ind og have et så vigtig svar, for det kunne jo lige så godt ha været stik modsat, at de ikke kunne styre en evt. spredning af kræften.

Tiltrods for at jeg flere gange har været utilfreds med forholdene på riget må man jo sige at de har gjort deres arbejde godt. Jeg kan om nogle konstatere, at der er sket rigtig meget inde for kræftområdet i Danmark i løbet  af de sidste 10 år. ja bare i løbet af de sidste 2 år. 
Denne gang har jeg fået en behandling der ikke har været nær så hård mod mig og min familie som den jeg fik i 1999. Til gengæld har den været meget effektiv. Så på nogle områder er det danske sygehusvæsen ganske langt fremme, når det gælder visse kræfttyper.
Der kan dog forbedres en hel del i planlægningen og kommunikationen mellem de enkelte afdelinger. 
En stor TAK til personale og læger på afdeling 5042.  

Jeg vil gerne rette en stor TAK til alle dem som har støttet os i denne svære tid i tanker og handling, og en særlig tak til de mange jeg ved, der har bedt for mig. 
Den der beder i Jesus navn skal blive hørt står der jo skrevet, jeg tror på at vi bliver hørt og at der stadigvæk sker mirakler store som små, det er bare et spørgsmål om vi vil se dem.

Midt i glæden over at være blevet rask tænker jeg på dem som foresat kæmper deres livs kamp på riget, ikke mindst en af vores bekendte og hans familie, der er ramt af kræft.

Som de to livs nyder Nina og jeg er, vil vi nu glæde os over livet og nyde foråret og sommeren som står for døren, hvem ved måske også lidt oftere stoppe op og minde os selv om at vi elsker hinanden.

Jeg vil forsat med jævne mellemrum opdatere denne hjemmeside. Så kik forbi måske er der noget der falder i din smag.

Fredag d. 27.04.01. I dag fik jeg så endelig langt om længe fortaget de fornødne undersøgelser i forbindelse med min status af behandlingens effekt.
Jeg fik CT-scannet mine lunger og maven + taget røntgen af lunger og nyreundersøgelse. Jeg får svar på Tirsdag d 1. maj.

I den forløbende uge har jeg haft det rigtig godt og har fået flere og flere kræfter for hver dag der er gået. I fredags var jeg i svømmehal for at få genopbygget min fysisk. Det blev til 3 * 200m svømning, i sig selv ikke særlig imponerende, men set i lyset af, at det var første gang efter 4 kemo behandlinger og med en svækket krop er jeg nu ganske godt tilfreds. Onsdag var jeg så  på den igen og tog ligeledes 3 * 200m.

Mandag aften var vi i cirkus Arli, det var en positiv oplevelse for det er et flot program de har i år. I modsætning til sidste år, hvor vi var meget skuffede over deres forestilling.

Så lidt fra de små. Cecilie smed sine sutter i skraldespanden mandag d 16.04.01 anden påskedag, lige inden vi tog i kirke, og har ikke brugt dem siden. I stedet har hun fået en paraply, hvilket var et meget stort ønske.

Line har fået sine to første rokke tænder, så hun er jo forståelig nok stolt. Der går ikke en dag uden hun taler om sine løse tænder og tandfeen, som hun håber på at få at se.

Så er vi tilbage til hverdagen efter en dejlig påskeferie i Norge hos Ninas søster, vi havde på alle måder en rigtig god uge med det dejligste vintervejr masser af sne og høj solskin det meste af tiden

Jeg har det godt og føler mig faktisk på toppen, jeg har da også taget et par kilo på i løbet af den sidste uge selv om jeg har haft diare. Der er jo nok ikke mange der vil glæde sig over at have taget på i vægt. Men for en som har opdaget to kræftsygdom ved vægttab er det et positiv tegn på at det går den rigtige vej. så jeg tror på at hvis jeg ikke allerede er rask at jeg så bliver rask

Tirsdag d.17-04 var jeg på riget for at få fortaget blodprøver og EKG med henblik på 5. kemoserie, som jeg skulle i gang med på mandag d.23-04.
Det har hele tiden været planen at jeg efter 4. serie skulle have fortaget en status af om behandlingen har haft den ønske virkning. Dvs. CT-scanning af maven, Røgen af lunger, EKG, nyreundersøgelse og blodprøver. Desværre var der først tid til CT-scanning d.1 maj altså en uge efter 5. serie var planlagt.
De sidste to dage har de så på afd.5042 prøvet at få fremrykket CT-scanningen, så jeg nu har fået en tid til fredag d. 27. april, og derefter vil der gå nogle dagen førend jeg kan få svar på om jeg skal have 5. serie eller opereres.

Det er stærkt irriterende at mit behandlings forløb endnu engang må udsættes, grundet dårlig planlægning. For selvfølgelig skulle dem som havde bestilt min CT-scanning have informeret røgen afd. om at jeg skulle have en tid inden d 23. april. 
Det virker som om der slet ikke er nogle form for planlægning end sige kommunikation mellem de forskellige afdelinger på riget. Der kunne for så vidt være talte om flere forskellige sygehuse. Men der er tale om et og samme sygehus, og for mig som patienter er jeg ligeglade med om det er den ene eller anden afdeling der er skyld i evt. problemer. 
Jeg ser det jo som en stor helhed og forventer at ting som bestilling af undersøgelser m.m. bare køre af sig selv og at man ikke skal ringe i tide og utide til afdelingen for at høre om der er blevet bestilt tid til en undersøgelse. 
På nuværende tidspunkt er der smuttede to nyreundersøgelser og en CT-scanning er blevet lagt 2 uger for sent i forhold til mit behandlings forløb. DET ER BARE IKKE GODT NOK!
Jeg vil dog rette en tak til en af sygeplejerskerne på afd. 5042 for at hun nu har brugt næsten 2 dage på at få fremrykket min CT-scanning. Jeg ved godt at der i sidste ende står en læge bag, men hun har brugt tid og energi på at ringe rundt mellem de forskellige afdelinger og informere mig. 
Tid der kunne være brugt bedre hvis der fra starten havde været en ordentlig planlægning. Jeg vil ikke fremhæve hendes navn her, da jeg heller ikke vil fremhæve uheldige personer ved navn

Som altid er der ikke noget der er så skidt at det ikke er godt for noget andet. Nu kan jeg nemlig komme i cirkus på mandag d.23 april sammen med min familie, frem for at underholde de søde sygeplejersker på afd. 5042. 
Jeg får også tid til at koncentrere mig om et repræsentantskabsmøde på Midtsjællands Ungdomsskole og endelig kan vi til stor glæde for Line holde mødergruppe hos os, for sidst måtte vi aflyse grundet at jeg var dårlig efter en behandling.

Onsdag d.04.04.2001 fik jeg taget blodprøver medhenblik på ambulant kemobehandling torsdag d.05.04.
For første gang var mine blodprøver gode nok til at jeg kunne modtage den ambulante behandling. Jeg blev lidt skuffet for jeg havde regnet med at jeg også denne gang kunne undgå behandling. Det kan lyde lidt mærkeligt for udenforstående at jeg helst vil være fri for den lille ambulante behandling, men jeg bryder mig altså ikke om at få kemo. 
Jeg tror at en hver der har prøvet at få kemo helst vil være fri, for man ved at der kommer bivirkninger i form af kvalme og træthed.
Nå men når det er sagt skylder jeg også at sige at det gik rigtig godt, der var ingen problemer med at få medicinen til at løbe ind, det plejer ellers at svig i armen.
Efter godt 3 timer på riget kunne jeg så tage hjem uden kvalme og træthed.
Jeg vil lige rose riget lidt for jeg havde set forkert på mine tider, jeg skulle faktisk havde været i behandling i onsdag og som følge heraf havde jeg jo ingen tid om torsdagen. Derfor var det en positiv oplevelse at det kun tog 3 timer med ventetid, bestilling af medicin og behandling. Så stor ros til afd. 5011 og dets personale på riget.
Jeg har det forsat godt og glæder mig til at holde påske sammen med min familie.

Torsdag d 29.03.01 fik jeg så min 4. kemobehandling efter et par dages udsættelse grundet en nyreundersøgelse der ikke var blevet bestilt.
Jeg havde ikke de store gener i forbindelse med behandlingen denne gang, jeg havde lidt kvalme og måtte kaste op 3 gange, men alt i alt billigt sluppet.
Medicinen havde også lettere ved at løbe ind denne gang så selve behandlingen tog "kun" 13 timer.
Det går forsat  fremad med min behandling min blodprøver er stadigvæk normale, hvilket tyder på at der er kontrol over min kræft sygdom.

I weekenden har min familie og jeg haft det godt. I lørdags var vi i det lokale center hvor idrætsforeningen havde lavet et arrangement i forbindelse med deres 100 års jubilæum. Jeg havde ingen problemer med kvalme, men må indrømme at jeg blev meget træt til sidst.
I søndags var vi i Borup for at se KONDI KIDS optræde til Borup messen. Det var alle tiders for Line og Cecilie de havde også glædet sig hele weekenden og kunne kende børnene og sangene fra videoen.
Bagefter fik vi en dejlig mexicansk middag hos Acela og Lars. Line og Cecilie nød rigtig at de nu kan lege med deres kusine Anne-Sophie og pusle omkring hendes lille søster Nicole.
Det var også en dag der tog hårdt på min kræfter, men jeg var dog stadigvæk fri for kvalme.

Jeg føler at det går bedre for hver gang jeg har været i behandling og at jeg lige nu er i besiddelse af nogle kræfter og en styrke jeg ikke var klar over at jeg havde.
Så humøret er stadigvæk højt selv om jeg ved at der venter mig mange hårde slag endnu før jeg er helt rask igen.

Mandag d 26-03-01 var jeg på Riget for at få taget røgen af lunger, blodprøver og EKG (hjertekardiogram). Med henblik på den 4. behandling i morgen.
Desværre havde afdelingen endnu engang glemt at bestilt nyreundersøgelse, en undersøgelse der er meget vigtig for at se om nyrerne har taget skade.
Normalt bliver der kun fortaget nyreundersøgelse inden første og tredje kemobehandling, men mine nyre er blevet påvirket af behandlingen så jeg har moderat nedsat nyrefunktion og skal have tjekket mine nyrefunktion før hver behandling.
Ud fra nyretallet bliver medicinen (kemoen) så doseret.
Jeg skal så først i behandling Torsdag d.29.03.01. Det er irriterede at jeg ikke kommer i behandling som planlagt, men når det nu ikke kan værre på anden måde, vil jeg nyde de næste par dage og glæde mig over endnu to dag hvor jeg er frisk og kan værre sammen med min familie.

I weekenden var vi til gymnastikopvisning hvor Line og Cecilie skulle være med som aktiv det er Lines femte år som aktiv gymnast selv om hun kun bliver 6 år til maj.
Jeg var meget glad for at kunne opleve denne opvisning i år. For hvis det ikke var for at den sidste nyreundersøgelse var glippet, skulle jeg have været indlagt i weekend.
Så hvis situationen ikke er optimal må man jo prøve at få det optimale ud af den situation man befinder sig i.

Tirsdag d.13 Marts kørte jeg til Roskilde Amt Sygehus Køge (RASK) efter at jeg havde afleveret børnene i børnehaven. Jeg skulle have taget nogle blodprøver for at se om mit immun forsvar var godt nok til den ambulante behandling onsdag d.14. Marts.
Som de to forgående gange, hvor jeg skulle have denne behandling var mine blodprøver heller ikke gode nok i dag, så endnu engang må jeg springe en behandling over. Så håber jeg, at det ikke betyder så meget i det samlet behandlingsforløb.

Det passer mig faktisk godt at jeg ikke skal i behandling, for jeg bryder mig ikke særligt meget om at få kemo, og nu er jeg lige kommet mig efter sidste uges store behandling.

Jeg har haft det godt i den sidste uge helt uden opkastninger dog med en del kvalme og ubehag, men ikke noget at regne for, i forhold til de to forgående gange, og så har jeg kunne spise og drikke en lille smule hele uge.
Jeg er dog meget træt efter et par timers aktivtet.

Jeg håber at kunne starte op på arbejde mandag d.19. marts, men kun for en kort bemærkning for jeg skal have den 4. behandling mandag d.26 eller 27 marts. Derefter vil der bliver fortaget en CT-scaning af min mave og hvis der er mere tilbage vil det blive fjernet kirurgisk.Mandag d.5 marts var jeg på Riget for at få fortaget nyreundersøgelse, en undersøgelse der er nødvendig for at se om ens nyre har taget skade af de tidligere kemo behandlinger. Der udover fik jeg svar på min CT-scanning som jeg havde fået fortaget fredag d. 23 februar. Den viste et min knude i bughulen var svundet fra at have været 5*5*5 til 3*3*3cm: Det lyder måske ikke af så meget men ser man på rumfanget er det en reduktion fra 125cm2 til 27cm2.

Tirsdag d.6 marts startede jeg op på min 3. kemo behandling, jeg startede 09.15 om morgen og var først færdig 01.30.Under stue gang fik jeg svar på min blodprøver  bl.a.. nogle markør som indikere om der er stor eller lille celle aktivitet i kræft cellerne jeg har haft et tal på over 100 for disse markør, men nu er de faldet helt ned til 6 hvilket er normal. Selv overlægen var overrasket over at de var faldet så meget så alt i alt ser det ud til at gå den rigtige vej. Jeg havde en del kvalme og opkast noget jeg ellers ikke har haft så meget af mens jeg har været indlagt det er som regel først kommet et par dage efter.

Onsdag d. 7 marts blev jeg udskrevet og Ninas forældre hentede mig,  jeg har det godt og spiser fint noget jeg normalt ikke gør efter en behandling.